Urtetørring

Skulle du få lyst til at plukke og tørre dine egne urter til for eksempel urte-te er her lidt at gå frem efter: Det er altid bedst at plukke blomster og blade om morgenen efter at duggen er fordampet fra bladene.

page1image31366256

Pluk dem væk fra veje med biler, og helst helt uden for byen. Plukker du på landet, skal du undgå at plukke i nærheden af sprøjtede marker.

Til de plukkede planter er det vigtigt, at du finder et tørrested der er tørt, mørkt og velventileret.

Tørring:

Du kan lægge blomster og blade til tørring på f.eks. bakker, men de skal vendes tit.
Temperaturen skal være ca. 30 grader i 3-7 dage. Ved lavere varme skal der tørres i længere tid. Skal du tørre større mængder, kan du spænde musselin eller net ud imellem en ramme og lægge urterne herpå.
Blomster i bundter tørres hængende med hovederne nedad – ud fra væggen. Helst med luft til alle sider.
Nogle blomster egner sig bedst til tørring med stilk, f.eks. kamille. Blomster med stande, f.eks. hyldeblomst afskæres forsigtigt inden tørring. Efter tørring ribbes blomster fra stilken som kasseres.
Hvornår er blomsterne færdigtørrede?
Blomster med kronblade er færdigtørrede når de rasler. Stængler når de knækker og ikke bøjerl
Opbevaring:
Opbevar de tørrede urter og blomster tørt og mørkt i lufttætte beholdere, f.eks. af glas eller keramik. Mørkt, fordi lyset ødelægger de æteriske olier. Det er en dårlig idé at opbevare dem i plastik, fordi det vil fremme kondensering inde i beholderen.

Urtetørring

Skulle du få lyst til at plukke og tørre dine egne urter til for eksempel urte-te er her lidt at gå frem efter: Det er

Read More »

Urteteer

Du kan blande dine egne urte-teer alt efter behov. Brug urterne til at lave lige netop den te som du har brug for. Her er

Read More »

Svamp og candida

Lidt om candida albicans og svamp i almindelighed. Der er løbet meget vand i åen, siden vi behandlere betragtede candida albicans som et problem at

Read More »

SUPERFOOD

Så har vi fået endnu et nyt begreb. Nemlig SUPERFOOD. Fødevarer, der er supersunde og spækkede med berigende og helsefremmende indholdsstoffer. Vi har længe vidst,

Read More »

Smoothies for alle

Opskriften på en smoothie er noget, vi alle mangler. Her er opskrifter på dejlige smoothies. Smoothies for enhver smag. Smoothies for blandede smagsløg Herunder følger

Read More »

Skønhed og urter

Phytoterapeuten bruger ekstrakter eller tinkturer af planterne i deres helhed. Urter kan nemt bruges til daglig skønhedspleje. Anti-rynke-omslag: 1 dl tørret hjulkrone (blade og blomster)

Read More »

Har du spørgsmål, så skriv til mig

Kontakt information

KLIENTERNE SIGER:

GØR TANKE TIL HANDLING...

Vil du høre mere eller booke en tid, så ring eller udfyld formularen 

Følg os på Facebook