Min dag på klinikken

En absolut uvelkommen forkølelse. En mandag for et par uger siden blev jeg ringet op på klinikken af en panisk snøftende vordende brud: ”Du må hjælpe mig, jeg skal giftes på lørdag og er er ved at blive hamrende forkølet.”

page1image31011008

En forkølelse er ikke altid bare sådan at komme til livs. Der kan være kronisk siddende bakterier, der forårsager tilbagevendende infektioner i f.eks. hals eller bihuler. Så mit første spørgsmål til bruden in spe, var om hun led af tilbagevendende bihule-, øre- eller halsbetændelse. Det gjorde hun ikke. Det næste jeg havde brug for at få at vide var, om hun var gravid. Også hertil svarede hun nej. Til gengæld var hun vildt stresset over alle de gøremål, der nu engang ligger før et bryllup og værst var stressen over de ting, hun endnu ikke havde nået.

Den stress der sikkert havde kørt over et stykke tid havde belastet hele hendes immunforsvar. Belastningen var blevet for stor til at kroppen kunne følge med og hun var nu modtagelig overfor enhver virus eller bakterie, der befandt sig i hendes omgivelser.
Jeg anbefalede hende en dosis på 5 g syreneutral vitamin C dagligt, samt en urteblanding bestående af stærke urteekstrakter som hun skulle starte med omgående.

Urterne valgte jeg efter deres egenskaber dækkende alle aspekter i en forkølelse:
Echinacea arter, rød solhat: Immunstimulerende, inflammationshæmmende, antivirus
Solidago virguarea, gyldenris: Slimhindestyrkende, anti-inflammatiorisk, betændelseshæmmende. Sveddrivende. Thymus vulgaris, timian: Slimdrivende. Desinficerende. Bakteriehæmmende.
Thuja Occidentalis , alm. thuja: Antiviral. Immunstimulerende.
Zingiber officinalis, ingefær : Desinficerende i luftveje. Febernedsættende. Kredsløbsøgende. Inflammationshæmmende.
Sambuccus nigra, : hyldebær imod katar. God til forkølelse og influenza.
Hun fik angivet, hvor meget hun skulle tage dagligt og gik omgående i gang. 2 dage efter ringede hun glad op og fortalte, at hun havde det meget bedre og at forkølelsen var gået i sig selv uden at få lov til at udvikle sig.

Der blev holdt stort bryllup om lørdagen og forhåbentligt lever de lykkeligt sammen til deres dages ende!

Urtetørring

Skulle du få lyst til at plukke og tørre dine egne urter til for eksempel urte-te er her lidt at gå frem efter: Det er

Read More »

Urteteer

Du kan blande dine egne urte-teer alt efter behov. Brug urterne til at lave lige netop den te som du har brug for. Her er

Read More »

Svamp og candida

Lidt om candida albicans og svamp i almindelighed. Der er løbet meget vand i åen, siden vi behandlere betragtede candida albicans som et problem at

Read More »

SUPERFOOD

Så har vi fået endnu et nyt begreb. Nemlig SUPERFOOD. Fødevarer, der er supersunde og spækkede med berigende og helsefremmende indholdsstoffer. Vi har længe vidst,

Read More »

Smoothies for alle

Opskriften på en smoothie er noget, vi alle mangler. Her er opskrifter på dejlige smoothies. Smoothies for enhver smag. Smoothies for blandede smagsløg Herunder følger

Read More »

Skønhed og urter

Phytoterapeuten bruger ekstrakter eller tinkturer af planterne i deres helhed. Urter kan nemt bruges til daglig skønhedspleje. Anti-rynke-omslag: 1 dl tørret hjulkrone (blade og blomster)

Read More »

Har du spørgsmål, så skriv til mig

Kontakt information

KLIENTERNE SIGER:

GØR TANKE TIL HANDLING...

Vil du høre mere eller booke en tid, så ring eller udfyld formularen 

Følg os på Facebook