Blærebetændelse

Kære læser,

Da jeg i 1995 valgte at læse til Biopat, kinesiolog og Phytoterapeut, var det nok mine tilbagevendende blærebetændelser som for alvor gav mig skubbet til at læse og forstå mere om alternative livstils  og helbredsformer. Jeg blev lykkeligt helbredt af naturmedicin og har siden gennem årene behandlet rigtig mange for urinvejsinfektioner og blæreproblemer på min klinik.

Så derfor, -har du allerede afprøvet alt på helse-hylderne uden succes, er du meget velkommen til at ringe til mig på tlf. 20 73 31 44 og få en snak med mig.

Her på sitet kan du læse lidt om årsag og virkning og tilbagevendende blærebetændelser. Rigtig god læselyst.

  • Blærebetændelse generelt
  • Svamp. Den største og mest oversete årsag til blærebetændelse
  • Probiotica/Mælkesyrebakterier
  • Overgangsalder og blærebetændelse
  • Hvordan jeg på klinikken behandler urinvejsinfektioner
  • Det psykiske
  • Dit eget urte- og behandlings apotek
  • Urinrørs smerter pga muskel kramper

Blærebetændelse generelt

Der kan være flere årsager til blærebetændelse og blæreirritationer. F.eks bakterier, dem vi har i kroppen i forvejen, dem vi kan blive smittet med. Parasitter, muskelkramper, kort urinrør osv.

 Der er også rigtig mange gode råd til hvordan du kan afhjælpe disse symptomer og tilstande. Jeg er sikker på, at du kender til alle de gode råd du kan finde på nettet som rigtigt nok fortæller hvordan du kan holde en blærebetændelse fra døren ved at drikke meget, tisse ofte, -og specielt efter sex. Drikke the og safter på udtræk fra forskellige urter og bær.

Når de gammelkendte symptomer som svien i urinrør, blæresmerte, blod i urinen og evt feber melder sig,  -ja, så er det turen til lægen med den medbragte urin der venter forude. Konstaterer lægen så bakterier i din urin er det på med vanten og penicillinkuren igen, igen!!

Men hvorfor er det så, at nogle af os bliver ved med at få tilbagevendende blærebetændelse ?

Når vi får penicillin for en bakterie- infektion kan denne blive ”rodfæstet” ved at blive underkuet af penicillinet og dens virkning. Resultatet er ofte tilbagevendende infektioner af samme art, men der er også en helt anden årsag.

Svamp er den største årsag til tilbagevendende blærebetændelser

Har du også prøvet, at stå uroligt hos lægen med din urinprøve og få beskeden, at der IKKE er betændelse, men du følte du havde flere symptomer på det ?  -Så kan det være svamp der driller. 

Vi har alle en lille mængde Candida albicans (svamp) i vores tarmsystem. Det skal vi have. Den lever nemlig i et tæt gensidigt afhængighedsforhold og samarbejde (symbiose) med andre bakterier i vores tarm.

 Der er imidlertid flere ting der kan få den til at brede sig voldsomt. F.eks  antibiotika, penicillin, sukker og  alkohol. Også stress og depressioner ser jeg ofte som årsag til svamp. Alt hvad der belaster vores immunforsvar,  inde og udefra kan give svampen bedre vilkår. Når vi tilfører svampen emner den lever af, ja, så vokser den nemt. Resultatet af det kan være svampeinficerede slimhinder i blæren, oppustethed og dårlig fordøjelse, hudproblemer m.m. Men lad os nu lige blive ved blæren hvor det er et absolut ”must”, at fjerne svampen for at komme de tilbagevendende blærebetændelser til livs.

”Når slimhinderne i din blære og urinveje er inficerede med svamp får bakterierne nemmere grobund og levevilkår. Immunforsvaret kan få svært ved at holde bakterierne nede. Kulde og fremmede bakterier fra f.eks sex, svømning osv, bliver nemt for meget for systemet og du skal så på penicillin igen-igen. Det giver ofte mere svamp og sådan ender vi alt for nemt i den ondeste og mest irriterende cirkel.”

Probiotica

 Men er uheldet ude og vi er nødsaget til at få en penicillin-kur, så husk efterfølgende at spise et godt og stærkt Probiotika produkt i minimum en måned (se produktliste). Det skal vi for igen, at opretholde en god og sund tarmflora og holde svamp nede. Penicillin kan være en ”lifesaver”  og en nødvendighed, men det tager kroppen et par år at genoprette den bio-kultur i tarmsystemet som er så vigtig for hele vores krop.

Problemer med blærebetændelse i overgangsalderen

Når din menopause sætter ind, ændrer hormonniveauerne sig ganske betragteligt. Dine østrogenniveauer sænkes og det er det der kan give os betydelige udfordringer i overgangsalderen.

Et af følgesymptomerne på de sænkede østrogenniveauer er hos mange de sarte og skrøbelige slimhinder. Det kan give vaginale problemer, men sandelig også mere sarte slimhinder i urinvejene. Det kan igen medføre større mulighed for bakterieinfektion og dermed en blærebetændelse.

Udover at behandle hele kroppen for menopause symptomer kan man ud over at styrke slimhinder i skeden også styrke slimhinderne i urinvejene med Havtorn. Vi kan plukke og spise de ret sure bær i sensommeren, men vi kan også gøre det lidt enklere og købe produktet koncentreret i kapselform. (se på listen over kosttilskud)

Min behandling af blærebetændelse

Min behandling af klienter med blærebetændelse varierer rigtig meget.  Den erfaring jeg har fået gennem mine 18 år som Biopat leder mig ofte i den rigtige retning og som Kinesiolog tester jeg mig frem til hvad der vil være bedst og mest optimalt for den enkelte. Vi er alle forskelligt skruet sammen i kroppen hvilket giver behov for individuel behandling.

Hvilke bakterier og hvilken form for svamp der er årsagen skal først kortlægges. Derefter finder jeg de rette former for homøpati og probiotika der skal fjerne årsagen. Som Phytoterapeut (urtemedicin) bruger jeg også stærke koncentrater /udtræk af urter der hver især har en rigtig effektiv virkning mod blæreinfektion og sammen kan slå en blødende blærebetændelse ned. Disse urter kan desværre ikke fås i håndkøb, men du kan se lidt længere nede hvilke urter du kan have i dit eget urte-apotek.

Som klient hos mig får man efter endt test og konsultation en vejledning i hvilke former for tilskud man skal tage og hvordan man i øvrigt bør spise mest hensigtsmæssigt i de 6 uger behandlingen varer. Alt sammen for at gøre kroppen fri for tilbagevendende infektioner.

Det psykiske

Ligesom stress og bekymringer kan sætte sig i maven og give syre ubalancer, kan oplevelser og din psykiske tilstand også sætte sig i blæren og give problemer. Derfor bruger jeg også altid kinesiologien til at spørge ind til årsagen for tilbagevendende blærebetændelser. På denne måde kan man finde frem til den eller de eksakte følelser som er den oprindelige årsag. Du kan læse meget mere om behandling af de psykiske årsager på min hjemmeside www.byensbiopat.dk    Kik under Behandlinger og derefter under Mønsterændringer.

Dit eget urte og behandlings apotek

Du kan købe forskellige urter og have i dit eget urte-apotek. Det er ikke urter som giver den bedste smag, men her er det jo også virkningen som er den vigtigste. Jo længere en the får lov at trække, jo flere af de aktive indholdsstoffer bliver der trukket ud af urterne. Som fingerregel kan du bruge en god teske af hver af urterne til to store krus the. Du kan også lave en stærkere  infusion af urterne og drikke denne over dagen. Brug så 2 tsk af hver urt. Overhæld det i en the-potte med 1,2  liter kogende vand og lad det trække i en ½ til en hel time. Drik den nu afkølede the over dagen for at hjælpe til at holde infektioner fra døren.

Gode og virkningsfulde urter du sammen kan lave the af:

Ager-padderokke Virker bl.a blodstillende på urinvejenes slimhinder.

Melbærris     Gør urinen basisk

Salvie Har en desinficerende virkning i blæren

Gyldenris Er desinficerende, nyrestyrkende og betændelseshæmmende

Lakridsrod Er emoillerende (smørende ) for slimhinderne og inflammations hæmmende.

Timian (brug kun 1 tsk af denne) bakteriehæmmende, svampehæmmende og virker                    desinficerende.

Homøopati Cantharon fra Allergica (som er tilgængeligt i de fleste helsekost forretninger) er sammensat til akut og kronisk blærebetændelse. Brug den sammen med Argentit Comp osse fra Allergica for at styrke immunforsvaret. Dosis står på flaskerne.

Til at styrke dine slimhinder

Er du i overgangsalderen kan du med stor succes indtage Havtorn for at styrke dine slimhinder, både i blære og i underliv. Der er flere rigtig gode på markedet, men Bi 2 You fra Alfred & Co kan købes i Helsehuset på Gl. Kongevej 92  og udmærker sig ved at være langt billigere, men lige så stærke som de andre på markedet.

Til at styrke og rense nyrene

Solidasan fra Voegel. Urteudtræk fra Gyldenris.

Probiotica til genopretning af biokultur i tarm og slimhinder. Både generelt, men specielt efter en penicillinkur. Der findes rigtig mange forskellige på hylderne i helsekosterne.  Her er tre forskellige stærke muligheder

Multidophilus fra Solaray. Tag 2 morgen og to før sengetid i mindst en måned efter en penicillinkur. Denne skal stå i køleskab.

Laktoseven fra Vitabalans. Tag 2 morgen og 2 før sengetid i mindst en måned efter en penicillinkur. Denne er i blisterark og kan medbringes på ferier osv.

Lacto Lady. Indeholder tranebær extrakt samt mælkesyrebakterier til forbedring  af bio-filmen i urinvejene.

Tranebærsaft er en gammel god mulighed for at holde bakterierne nede i urinvejene. Hvis du drikker saft så vælg endelig en uden sukker, da sukker jo giver bakterierne bedre levevilkår.

Eller som stærk ekstrakt i kapselform hvis du ikke orker at drikke meget sur saft ,  f.eks. Cran actin fra Solaray. 

Urinrørs og blæresmerter

Ligesom man kan få hovedpine af at spænde i nakke og skuldre, kan man få underlivssmerter af, at spænde musklerne i underlivet.  Vores følelsesmæssige relationer kan betyde rigtig meget for spændingstilstande i musklerne. Muskler og følelser er meget tæt forbundne og musklerne i vores underliv er ingen undtagelse.

En af disse muskler kan give et ”knæk” hen over vores urinrør. Dette kan forårsage smerter eller i blæreregionen og kan også give følelsen af, at skulle tisse, ofte igen og igen med kort tids interval.

Ved sådanne tilstande henviser jeg prompte til Birthe Bonde Klinikken, hvor dygtige Uroterapeuter og fysioterapeuter har specialiseret sig i underlivet. 

På birthebonde.dk kan du også finde øvelser der kan afhjælpe den muskelspænding der forårsager underlivssmerter, både i blæreregionen og vaginalt.

Urtetørring

Skulle du få lyst til at plukke og tørre dine egne urter til for eksempel urte-te er her lidt at gå frem efter: Det er

Read More »

Urteteer

Du kan blande dine egne urte-teer alt efter behov. Brug urterne til at lave lige netop den te som du har brug for. Her er

Read More »

Svamp og candida

Lidt om candida albicans og svamp i almindelighed. Der er løbet meget vand i åen, siden vi behandlere betragtede candida albicans som et problem at

Read More »

SUPERFOOD

Så har vi fået endnu et nyt begreb. Nemlig SUPERFOOD. Fødevarer, der er supersunde og spækkede med berigende og helsefremmende indholdsstoffer. Vi har længe vidst,

Read More »

Smoothies for alle

Opskriften på en smoothie er noget, vi alle mangler. Her er opskrifter på dejlige smoothies. Smoothies for enhver smag. Smoothies for blandede smagsløg Herunder følger

Read More »

Skønhed og urter

Phytoterapeuten bruger ekstrakter eller tinkturer af planterne i deres helhed. Urter kan nemt bruges til daglig skønhedspleje. Anti-rynke-omslag: 1 dl tørret hjulkrone (blade og blomster)

Read More »

Har du spørgsmål, så skriv til mig

Kontakt information

KLIENTERNE SIGER:

GØR TANKE TIL HANDLING...

Vil du høre mere eller booke en tid, så ring eller udfyld formularen 

Følg os på Facebook